Suomen yrittäjien uutinen: Hämeen liitto näytti mallia muulle Suomelle

Julkaistu:

Covid -19 pandemian aiheuttamien ylimääräisten kulujen korvaaminen Hämeen alueella (25.1.2021, haastattelu)

Covid 19 -pandemia on aiheuttanut kunnille ja yrityksille merkittäviä lisäkustannuksia. Valtio on korvannut näitä kustannuksia lisätalousarvioissaan vuonna 2020 noin 3 mrd:lla eurolla. Hämeen kunnat saivat yhteensä n. 42,7 miljoonaa ja tästä Riihimäen osuus oli n. 7,3 miljoonaa (lähde HS politiikka /laskuri).

Sosiaali- ja terveysalan yritykset ovat joutuneet satsaamaan miljoonia euroja vuoden 2020 aikana omaehtoiseen suojautumiseen. Koska valtio ja kunnat ovat järjestämisvastuussa pandemian aiheuttamista kustannuksista lainsäädännön perusteella, on näitä ylimääräisiä kustannuksia korvattava myös yksityisille toimijoille.

Asiasta saatiin Hämeen liiton alueella vastikään aikaiseksi ratkaisu, josta on malliksi myös muualle Suomeen. Yksityisille tulevat korvaukset katetaan kunnille tulleista valtiontuista ja ne eivät rasita kuntien normaaleja talousarvioita.

Lue lisää:

https://www.yrittajat.fi/hameen-yrittajat/a/uutiset/642196-kanta-hameessa-nayttaa-suuntaa-koronasuojainten-korvaamiseen

Lisää julkaisuja

27.11.2022

Keskustelussa soten asiakasmaksut

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella (Oma Häme) pohditaan parhaillaan soten asiakasmaksujen tasoa.  Oma Hämeessä maksujen tuotto on noin 50 meur eli 6,25 %

14.11.2022

Seurakunta tarjoaa jatkuvuutta ja arjen turvallisuutta

Maailma ympärillämme muuttuu nopeaan tahtiin. Muutamat viime vuodet ovat olleet poikkeuksellisia; maaliskuussa 2020 alkoi maailmanlaajuinen Covid-19-pandemia ja helmikuussa 2022 syttyi

7.11.2022

Kaikilla sukupolvilla on sijansa

Hämeenlinnan seniorimessut järjestettiin viime viikonloppuna. Messuosastolla kävimme messuvieraiden kanssa hyviä keskusteluita ikääntyneiden arjen haasteista. Päällimmäiseksi nousi esimerkiksi seuraavia aiheita: kuinka