Suomen yrittäjien uutinen: Hämeen liitto näytti mallia muulle Suomelle

Julkaistu:

Covid -19 pandemian aiheuttamien ylimääräisten kulujen korvaaminen Hämeen alueella (25.1.2021, haastattelu)

Covid 19 -pandemia on aiheuttanut kunnille ja yrityksille merkittäviä lisäkustannuksia. Valtio on korvannut näitä kustannuksia lisätalousarvioissaan vuonna 2020 noin 3 mrd:lla eurolla. Hämeen kunnat saivat yhteensä n. 42,7 miljoonaa ja tästä Riihimäen osuus oli n. 7,3 miljoonaa (lähde HS politiikka /laskuri).

Sosiaali- ja terveysalan yritykset ovat joutuneet satsaamaan miljoonia euroja vuoden 2020 aikana omaehtoiseen suojautumiseen. Koska valtio ja kunnat ovat järjestämisvastuussa pandemian aiheuttamista kustannuksista lainsäädännön perusteella, on näitä ylimääräisiä kustannuksia korvattava myös yksityisille toimijoille.

Asiasta saatiin Hämeen liiton alueella vastikään aikaiseksi ratkaisu, josta on malliksi myös muualle Suomeen. Yksityisille tulevat korvaukset katetaan kunnille tulleista valtiontuista ja ne eivät rasita kuntien normaaleja talousarvioita.

Lue lisää:

https://www.yrittajat.fi/hameen-yrittajat/a/uutiset/642196-kanta-hameessa-nayttaa-suuntaa-koronasuojainten-korvaamiseen

Lisää julkaisuja

7.6.2021

Kanta-Häme muusta maasta jäljessä aivosairauksien ennaltaehkäisyssä

Aivosairaudet ovat iso piilossa muhiva pommi, joista Riihimäen vaalikeskusteluissa ei ole juurikaan keskusteltu. Siksi avaan keskustelun aiheesta. Jos aivosairauksien yhteiskunnalle

4.6.2021

Ikääntyneiden palvelut kuntoon

Riihimäen voimassa oleva vanhuspalvelusuunnitelma on tehty vuosille 2019 – 2023. Riippumatta siitä tuleeko soten hallintouudistus toteutumaan vai ei, on meidän

3.6.2021

Kakku pitää leipoa ennen kuin sen voi syödä

Kokoomuksen vaalikiertue rantautui kotikaupunkiimme 2.6.2021. Riihimäen kokoomus järjesti keskustelutilaisuuden teemalla ”Rixun elinvoiman kehittäminen tulevalla valtuustokaudella”. Mielenkiintoisia näkökulmia antoivat meille mm.